Bijkletsen
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Rianne
18 Mei 2008 | Griekenland, Athene
Hallo!
Sorry het is al weer even geleden dat ik jullie een berichtje heb gestuurd dus ik zal jullie even bijkletsen :)
Hier nogsteeds alles goed! Er is iemand langs geweest vanuit Nederland die ons geholpen heeft om de werkdruk wat te verlagen. Want ons vaste programma was zo druk. Iedere minuut van de dag was gevuld. En dat is niet zo erg als het niet heel druk is en er verder geen problemen zijn. Maar zodra er maar iets was waren we meteen tot 's avonds laat an het werk. Maar daar is nu gelukkig verandering in gebracht waardoor het voor ons ook een stuk leuker moet worden om hier te zijn en kunnen we het eiland Rhodos ook een beetje gaan ontdekken :)
Vorige week dinsdag zijn we op onze vrije dag naar Lindos geweest. Dat is een plaatsje aan de oostkust ongeveer halverwegen het eiland. Dit is echt zo'n oud grieks dorpje dat helemaal bestaat uit witte huisjes. Maar waar het vooral om bekend stgaat is de acropolis op de top van de heuvel. Het is iets meer als een uur rijden vanaf ons huis en in de middag is het minder fijn om te bezoeken omdat het dan erg warm word dus we zijn lekker optijd opgestaan :) De weg daarheen was echt al super mooi!! Helemaal langs de kust. En steeds waren er weer allemaal mooie baaitjes! Echt super dus de reis ernaar toe was al geweldig. Lindos zelf is ook super mooi! We zijn meteen de berg gaan beklimmen om naar de acropolis te gaan vanuit hier is het uitzicht echt zoooo mooi! Onderaan de berg is een hele mooie baai met echt een mega blauwe zee en een heel mooi strand en vanaf boven had je echt een geweldig uitzicht! Na heel wat foto's te hebben gemaakt zijn we weer naar beneden gegaan waar we een lekkere pita giros hebben gegeten :) De eerste sinds we hier zijn en hij was heerlijk!!! Daarna zijn we weer de auto ingestapt en hebben we een heel stuk in de richting terug gereden om daar een mooie baai op te zoeken om even lekker aan het strand te gaan liggen en de zee in te gaan. Jammer genoeg is de zee nog super koud dus het was vooral lekker op het strand liggen :p en dat was natuurlijk ook niet erg :)
Verder hebben we een etentje gehad met een paar mensen van kantoor en onze collega vanuit NL. Was echt erg gezellig en tijdens het eten hebben we veel besproken dus dat was ook heel fijn. Nu weten we beter bij wie we terecht kunnen als er iets is en we hebben heel veel bespreekbaar kunnen maken :) Gaat helemaal goedkomen hier :)
Ook hebben we vaak afgesproken met de ouders van Lianne want die zijn hier nu! Erg gezellig!! We zijn een keer wat gaan drinken in Rhodos oude stad en we hebben lekker gezwommen bij hun appartement en gister hebben we echt heerlijk gegeten in een restaurantje bij hun in de buurt :) Erg gezellig allemaal en echt leuk dat ze hier zijn!!
Wat ook erg leuk was was het diner vrijdag avond bij Rhodos Palace. Dit is een hotel waar voorgaande jaren heel veel problemen mee zijn geweest. Dus wij verwachten een kort dinertje in het restaurant van het hotel om wat zaken te bespreken. Totaal geen zin hadden we erin en we gingen daar ook echt heen met het idee even netjes ons gezicht laten zien en zsm weer weg haha :$
Toen we daar kwamen werden we ontvangen met een heerlijke champagne maar hier hebben we maar een slok van genomen want we waren alle 2 met een auto dus moesten we alle 2 bob-en.
Daarna gingen we 2 gerenoveerde kamers bekijken. Echt super mooi!!!Prive zwembad en 3 tv's grote flatscreens wel te verstaan. 1 in de kamer, 1 op de badkamer en 1 in de slaapkamer :|
En toen terug naar de 'Dome' en grote koepel met binnenzwembad. Om daar aan een te luxe 5-gangen diner te beginnen. De tafel decoratie bestond uit vissenkommen en bloemstukken en veel kaarslicht :) er was live muziek en later op de avond ook nog dansshows. En dat allemaal voor een zakendiner met de reps van duitsland en nederland en wat personeel van onze agent...
De eerste gang was een vissoep met een mega garnaal erin, en ik luste het ook nog :) Toen een voorgerecht een heerlijke salade. wat wel raar was, is dat we niet mochten kiezen maar het om de beurt bij iemand neer werd gezet. Toen kreeg iedereen een lemon ijsje en daarna het hoofdgerecht. Ik had vis met noten erin en aangebranden tagiatella, iets minder lekker dus, en li een heerlijk stuk vlees met groenten en verschillende sausjes. Dus ik mocht lekker stukje vlees van Li :) en daarna was er een chocolade fontijn met verst fruit en als laatste een toetje :) ik had in eerste instantie warme tagiatella met fruit uit blik en een bolletje ijs, lianne had een heerlijke chocolade cake met gesmolten chocolade erin en het meisje naast me had een heerlijke schaal vers fruit met ijs. Toen de ober met een bord langskwam wat over was met verst fruit heb ik hem op mijn liefs aangekeken en gevraagd of ik die misschien mocht :$ HEERLIJK!!!!
Ondertussen vloeide de wijn goed en hadden we besloten niet meer te gaan rijden en een taxi terug te pakken. Rond half 1 gingen de meeste gasten naar huis en hebben Li en ik met 3 zakenmannen het feest doorgezet in de bar van het hotel. De man die de hele avond druk foto's had gemaakt was bij mij aangeschoven en naast li een man die de marketing van het hotel deed. Nadat ik al enige tijd met deze man had zitten kletsen vroeg ik wat zijn functie was. Dom!! Bleek hij de eigenaar te zijn van het hotel :$ zijn vader had dit 50 jaar geleden opgezet en hij was nu de eigenaar. Ik had meteen een rode kop en spijt van mijn vraag haha
Om 3 uur besloten we dat het tijd werd om naar huis te gaan en omdat li verschillende keren gemeld had dat ze bijna jarig is (dinsdag) kreeg ze nog een fles drank in een wit plastic tasje :) (het is de bedoeling dat dinsdag heel rhodos tegelijk voor lianne gaat zingen en we hebben het al bijna voor elkaar want zeker 80 procent weet dat li jarig is haha :)) Toen we in de meeste luxe Mercedes ooit thuisgebracht waren. Bleek dat de fles drank champagne was en na wat gegoogled te hebben bleek deze een waarde te hebben van meer dan 100 euro haha!!! Verder hadden we tijdens het diner een USB stik gekregen en 2 flessen wijn en later ook nog een fotoboek met allemaal foto's van Rhodos :) Dus we hebben heel wat leuke herinderingen aan deze avond waar we zo tegenop zagen haha
Zometeen gaan we naar het hotel om onze auto op te halen :p want we waren aan het vertellen dat de ouders van li hier waren en ze per auto het eiland gingen verkennen en toen riep hij later dat hij wel een auto voor ze zou regelen. Hij heeft schijnbaar niet begrepen dat ze er al een hadden dus hij belde gister avond op om te zeggen dat we hem vandaag op konden halen :) haha ben benieuwd!!! Misschien wel zijn mercedes met stoelen die automatisch terug gaan in hun positie en hoofdsteunen die elektisch uitschuiven haha :)
Verder niet zo veel te melden...Zometeen dus even langs het hotel en daarna onze gasten van het vliegveld afhalen :) Dat is altijd leuk :)
Voor nu ga ik weer afsluiten. Ik zou proberen wat sneller te reageren als de vorige keer. Ik hoorde dat het mooie weer in Nederland voorbij is...Jammer. Hier schijnt het zonnetje ondertussen lekker :)
Tot snel!
Liefs xxx Rianne
ps is Chris weer helemaal beter?
Tot snel!
Liefs xxx Rianne
ps is Chris weer helemaal beter?
18 Mei 2008 - 15:24
Henriette:
Hoi Rianne,
Het duurt even voor je weer iets schrijft, maar dan pak je ook gelijk goed uit. Leuk dat je nog tijd hebt om gezellige dingen te doen, al zijn sommige volgens mij onder de vlag van werken!! Het mooie weer is inderdaad voorbij en zijn we al aan het vervellen!! Daan zit in Breda (bij NEC), NEC gaat als een tierelier. Daan is er helemaal gelukkig mee, kan hij Tijs ook eens overtreffen.
Met Constant zijn voet (wondroos) gaat het iets beter, maar niet genoeg. Morgen gaat hij (hoop ik) terug naar de dokter om nog eens naar te laten kijken.
Donderdag vier ik op school mijn verjaardag, zal wel een leuke dag worden. En dan mag ik beginnen met de rapporten....dus ook hier een drukke tijd.
groetjes, ook van de mannen
Henriette -
18 Mei 2008 - 16:46
Marian:
tjonge tjomge wat een verhaal hebben we niet voor niks zo lang gewacht.
Ik ben erg blij dat het wat beter met jullie gaat maar zo goed hoeft ook weer niet.Het was toch werken daar?
Volgende week om deze tijd zien we het allemaal live.
We zijn net met opa naar Jannie.s verjaardag geweest was gezellig.
Opa is er al helemaal klaar voor om naar jullie tegaan.
we zullen proberen aan je wensen lijstje te voldoen.Succes met het bezoeken van ons hotel en wat de auto betreft weten we inderdaad nog niet welke dagen
Werkze en nog fijne dagen met Lianne,s ouders en dinsdag een fijne feestdag gewenst.
Dikke kus mam en pap -
18 Mei 2008 - 19:03
Tess:
Hee Rian,
ik zie dat je nog veel meer geschreven hebt afgelopen tijd! Krijg nu pas een emailtje dat je wat nieuws hebt geplaatst!
Het klinkt hartstikke goed allemaal :)
Lindos klinkt ook echt leuk, ben benieuwd naar de mooie foto's!
Heb heel veel zin om naar Rhodos te komen, 2 weekjes nog maar :)
Geniet van het lekkere weer en succes met werken! Kus Tess
19 Mei 2008 - 07:01
Loes:
Hoi Rianne,
Nou het is wel toevallig, want ik heb van de week nog aan Daan gevraagd of ik niet een berichtje van je had gemist.....Na deze mail ben ik wel weer aardig op de hoogte van al die "nare" ervaringen van jou. Ik ben blij voor je dat het wat rustiger wordt en dat je het prima naar de zin hebt. Ikzelf heb de afgelopen week behoorlijk wat gewerkt bij de Raaf. Vandaag een dagje relaxen en wat in huis doen en dan mag ik morgen weer aan de bak. Als ik het goed heb begrepen komt morgen je moeder met een groep dames lunchen. Dus alles wat de klok slaat is morgen dames; gasten en personeel.
Nou Rianne nog veel succes en plezier. Tot mails
Groetjes Loes
p.s. Daan was afgelopen donderdag vóór de thuiswedstrijd van NEC-NAC al hotel de botel, dus nu zal dat wel helemaal zo zijn. -
19 Mei 2008 - 10:02
Mariël:
Jeeeeeuuuj, ein-de-lijk een melding dat je iets nieuws hebt gestuurd! het werkt!!! haha ;)
't klinkt gewoon allemaal super! 't is wel hard werken maar daar staan natuurlijk een heleboel leuke dingen tegenover!!!
Hoop jullie snel weer te zien!!
Werkse, veel plezier en doe voorzichtig!!!!!! hihi =)
Dikke kussss -
19 Mei 2008 - 11:31
Marga:
hee rianne,
ze zeggen weleens je hebt werkpaarden en luxepaarden,wat leuk voor je dat je nu ook eens de andere kant van het vak kunt bekijken , wat een jetsett verhaal ha,ha,goed van je dat je toch nog steeds de tijd vind om ons hier op de hoogte te houden van je werkavontuur blijf doorgaan.zie jullie mam morgen en dan kletsen we even bij wens jullie een hele fijne tijd samen liefs marga -
24 Mei 2008 - 08:22
Jack:
Ha Rianne,
wat hebben we gezellige weken gehad met jou en Li; super!!
Ik mis Rhodos; ik mis de sfeer, de leefwijze, de wegen met kuilen :-), maar vooral julie. Wat hadden we het leuk.
Ik wens je volgende week hele leuke dagen met je ouders en je opa.
Nogmaals reuze bedankt!
xxx
Jack -
24 Mei 2008 - 19:09
Marjan:
Lieve Rianne,
Ook ik wil je nog even groeten uit Nederland en je bedanken voor alle gezelligheid. We hebben erg veel lol gehad met die 2 blonde mutsen in blauwe pakkies ;-)
De terugvlucht viel trouwens erg mee, geen enkele hartverzakking gehad en zelfs even geslapen, een unicum voor mij.
Ik vind het zo leuk dat we nu weten hoe jullie daar leven en wonen, ben nog steeds een beetje jaloers. En ik mis het geluid van de pauwen en hanen bij ons appartement, de stemmen van Lefty en oma, zelfs de nachtelijke racegeluiden op Lindos highway. Het is hier 's nachts doodstil ;-)
Nog heel veel plezier met je ouders en opa, hopelijk mag je de Ford nog even houden. Tot over 7 weken meissie.
Veel liefs XXX Marjan